ОСТАННІ НОВИНИ

Заява грецького міністра про «фашистів-українців» - фейк російської пропаганди, - МЗС

|

Офіційні представники Греції спростовують заяви міністра оборони країни Паноса Камменоса про нібито “фашистський уряд України”.

Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на “Інтерфакс-Україна“.

“Ми отримали запевнення від посла Греції в Україні, що інформація про заяви міністра оборони Греції щодо України, опублікована в російській “Газете.ru”, не відповідає дійсності. За словами посла, таких заяв не було, це черговий фейк російської пропаганди”, – сказав речник МЗС України Євген Перебийніс.

За його словами, посол також підкреслив, що офіційна позиція грецького уряду залишається незмінною – Греція засуджує окупацію Росією Криму, що було продемонстровано нею шляхом приєднання до ряду заяв ЄС, а також підтверджено главою МЗС Греції під час його візиту до Києва.

“В даному випадку ми маємо справу з черговою кричущою дезінформацією з боку російських ЗМІ, які використовують найбрудніші способи і відверту брехня, щоб ввести в оману світову спільноту і відвернути увагу від власних злочинів, пов`язаних з окупацією Криму і агресією на Донбасі”, – сказав Перебійніс.

Раніше на сайті “Газета.ru” з`явилося інтерв`ю міністра оборони Греції П.Камменоса, в якому, зокрема, було сказано: “Так, дійсно, грецьке населення в Криму піддалося нападкам з боку фашистського уряду України, і захистом для грецьких сімей там стала присутність російських сил”.