ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині побільшало прибуткових агропідприємств

|

За результатами проведеного аналізу ефективності роботи великих та середніх сільськогосподарських підприємств Львівської області минулий рік 68% з них завершили із прибутками, 32% – зі збитками. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської обласної державної адміністрації

Щоправда, кількість прибуткових підприємств на Львівщині збільшилася і, відповідно, поменшало збиткових, зазначив директор департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА Осип Магур.

“За минулий рік ці підприємства реалізували сільськогосподарської продукції та надали послуг у сільському господарстві на суму 5,7 мільярда гривень. Сума одержаного прибутку від реалізації сільськогосподарської продукції, робіт і послуг становила 1,5 мільярда гривень”, – розповів Осип Магур.

За словами керівника департаменту агропромислового розвитку, у цьому році через різке підвищення цін на матеріально-технічні ресурси (у 2-2,5 рази) зростатиме вартість витрат на виробництво сільськогосподарської продукції.

“Сьогодні ще важко спрогнозувати закупівельні ціни на продукцію рослинництва. А про тваринництво уже можна говорити. Зокрема, у першому кварталі, порівняно до початку року, зросли закупівельні ціни у середньому на м’ясо ВРХ – 38%, свиней – 12%, молоко від сільськогосподарських підприємств на 17%, від господарств населення на 12%, – повідомив Осип Магур. – За такого диспаритету цін вже можна стверджувати, що продукція тваринництва і надалі буде збитковою, а рівень збитковості зростатиме”.