ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відбудеться перший ретрозаїзд на велосипедах

|

У суботу, 2 травня, у Львові відбудеться перший ретрозаїзд «Батяри на роверах». Захід має об’єднати людей, які цінують стиль та велосипеди. Про це Львівському порталу повідомили організатори.

Ініціатори ретрозаїзду у Львові кажуть, що такі атракції відбуваються щорічно у багатьох країнах світу, не є винятком і Україна, де вже три роки поспіль відбуваються ретро-круїзи у Києві, Харкові, Одесі та Миколаєві.

Історія таких заїздів виникла у Лондоні у 2009 і має назву Tweed Run. Сенсом Tweed Run є повернення до витоків велокультури. До заїзду допускаються будь-які велосипеди, але бажано, щоб це були класичні міські моделі, а власник велосипеда виглядав у стилі англійської велосипедної моди 30-40 років XX сторіччя. Вітається будь-який твідовий одяг та його поєднання.

«Отож, готуйте свій анцуг, шукайте дідові бятярівки та беретки, маринарки та мантелі, прасуйте гальсбіндери, всьо має бути бронзово-твідове! Побачимося у городі та не забудьте зробити файну фризуру!», – закликають жителів Львова організатори заїзду.

 

Згідно з програмою, збиратимуться учасники пробігу о 12 годині на площі Музейній. Заїзд стартуватиме о 14 годині за маршрутом: пл.Музейна, вул. Івана Федорова, вул. Руська, пл. Ринок, Катедральна пл., вул. Беринди, просп. Свободи, Галицька пл., Соборна пл., вул. Пекарська, вул. Шімзерів, вул. Мечникова, вул. Левицького, вул. Погулянка, вул. Анатолія Вахнянина, вул. Левицького, вул. Князя Романа, Галицька пл., пл. Міцкевича, просп. Свободи, вул. Гнатюка, вул. Листопадового Чину, Парк імені Івана Франка

По завершенню дійства у парку ім. Івана Франка відбудеться пікнік та чаювання, конкурс і нагородження кращого чоловічого та жіночого образу, показ кіно та виставка раритетних велосипедів.

 

Для участі у велозаїзді треба заповнити форму реєстрації на сайті www.roverchic.com.

Фото: Tweed Run Budapest