ОСТАННІ НОВИНИ

Цьогоріч в Україні збанкрутувало 15 банків, на черзі ще 10

|

Банківська система України не витримала масового потоку клієнтів, які забирали свої депозити з банків. Відтак, розпочався процес «очищення» банківського ринку. Про це сьогодні під час прес-конференції у Львівському прес-клубі повідомив фінансовий експерт Сергій Соломчак, передає кореспондент Львівського порталу.

За словами С.Соломчака, внаслідок такого «очищення» торік в Україні було визнано неплатоспроможними 33 банки, з яких 7-8 банків підозрюють у використані та відмиванні коштів. Які це банки – не називаються.

Фінансовий експерт також повідомив, що від початку 2015 року встигло збанкрутувати ще 15 фінансових установ. Та на цьому цей процес не зупинятиметься, він триватиме й надалі. Тож до кінця цього року варто очікувати, що ще 10 українських банків виведуть з фінансового ринку.

«Відтік депозитних коштів почав спостерігатися відтоді, як розпочалися військові дії на сході України. В людей виникла шалена паніка і вони вирішили забрати свої кошти з депозитів. Жодна банківська система не витримає такого відтоку грошей. Тому Нацбанком були введені ряд обмежень, які значно вплинули на цей процес і сповільнили відтік грошей з банків», – зазначив Сергій Соломчак.