ОСТАННІ НОВИНИ

Люстраційна Рада забракувала претендента на керівника Голуправління юстиції Львівщини

|

Громадська Люстраційна Рада Львівщини забракувала кандидата на посаду керівника Головного управління юстиції у Львівській області. Про це йдеться у Відкритому листі до міністра юстиції України Павла Петренка, який є у розпорядженні Львівського порталу.

Текст звернення подаємо без змін.

«Шановний Павле Дмитровичу! У зв`язку із закінченням конкурсного відбору кандидатів на посаду керівника Головного управління юстиції у Львівській області ініціатива Громадських організацій Громадська Люстраційна Рада Львівщини висловлює Вам свою незгоду із обраною Вами кандидатурою Б.Говдя, адже попри усі публічні заяви як Ваші, так і представників міністерства, щодо призначення на посади «нових облич», які здатні провести реформи в органах юстиції, ми побачили цілком протилежний процес.

 Змушені констатувати, що конкурс відбувся не прозоро, адже Міністерство Юстиції України, незважаючи на неодноразові звернення Громадської Люстраційної Ради Львівщини, народних депутатів, Громадських Організацій, не оприлюднило список кандидатів, які мають намір зайняти публічну керівну посаду, не надало та не оприлюднило відео матеріал з іспиту, адже були заяви окремих кандидатів, що письмовий іспит проходив у нечесний спосіб, і самим кричущим фактом є те, що громаді Львівщини не дали можливість познайомитися з претендентами на керівну посаду, адже Громадською Люстраційною Радою з метою відкритості та прозорості процесу було оголошено проведення відкритих заслуховувань кандидатів.

Ми констатуємо той факт, що Міністерство Юстиції України не налаштоване на теренах Львівщини проводити реформи, адже обраний Вами кандидат людина «старої системи», яка пропрацювала в органах юстиції, має неоднозначну репутацію, і не захотіла говорити з громадськістю.

Ми проти «кулуарних» призначень! Тому у випадку призначення Вами даної особи, Громадська Люстраційна Рада Львівщини та низка Громадських Організацій залишає за собою право вдаватися до акцій протесту та можливих радикальних дій!», – йдеться у листі зверненні.

 
Ілюстрація lustraziya.org