ОСТАННІ НОВИНИ

Команда Садового презентувала нову структуру Львівської міської ради

|

Нову структуру Львівської міської ради сьогодні, 15 квітня, представили на засіданні Наглядової Ради Інституту міста. Як повідомили Львівському порталу у прес-службі Львівської міської ради, планується, що саме цей варіант міський голова Львова пропонуватиме на затвердження сесії ЛМР.

Відповідно до запропонованої нової структури, передбачається зменшення кількості працівників мерії на понад 100 осіб та створення нових структурних одиниць – управління ОСББ, ІТ, енергоефективності, Інспекції архбудконтролю.

 Керівник юридичного управління Гелена Пайонкевич про нову структуру відгукнулася схвально. «Нова структура Львівської міської ради – це вимога реальності. У місті за останні роки з’явилось багато нових напрямків, які потрібно розвивати та підсилювати. Це ОСББ, це енергоефективність, що сьогодні є надзвичайно важливим питанням не лише для нашого міста, а й країни, це новітні інформаційні технології. З часом змінюються запити мешканців і структура місцевого самоврядування має повноцінно відображати ці запити», – зазначила вона.

У новій структурі Львівської міської ради є кілька нових позицій. Перша – будуть два окремі заступники міського голови, які відповідатимуть за розвиток.

 Наступна велика зміна полягає у поділі департаменту гуманітарної політики на дві частини – департамент охорони здоров’я і соціального захисту і на департамент гуманітарної політики.

«На сьогоднішній день це найбільший за чисельністю департамент, який має зовсім різні напрямки роботи – охорона здоров’я, освіта, молодь, сім’я, спорт, соціальний захист, тощо. Якщо його розділити на два менші підрозділи, безперечно, покращиться його робота», – вважає керівник Інституту міста Олександр Кобзарев.

Першим заступником міського голови, відповідно до нової структури, буде заступник з питань інфраструктури та транспорту. Він керуватиме відповідним департаментом, у нього у підпорядкуванні будуть районні адміністрації. Також з’явиться нове управління – управління енергоефективності, яке відповідатиме за ефективну роботу великих комунальних підприємств.

Є зміни в управлінні житлового господарства та ОСББ, де більший наголос робитимуть на розвиток ОСББ. У департаменті економічного розвитку буде управління туризму. Буде також управління продажу та купівлі нерухомості, землі та прав на неї. У департаменті містобудування та просторового розвитку також є новації. Сюди буде включено управління охорони історичного середовища.

В управлінні екології та благоустрою буде посада ландшафтного архітектора міста, щоб підсилити роль цього управління у формуванні зеленого простору міста. «На сьогодні ми говоримо про те, що частина підрозділів міської ради мають своїх окремих юристів, частина не має. Вирішили, що це не правильно. Тому буде створено юридичний департамент», – зазначив Олександр Кобзарев. Також відділ кадрів переформатують на ціле управління.

Крім того, буде ІТ-управління, яке увійде у департамент «Адміністрація міського голови», який керує внутрішньою політикою, документообігом та іншими інноваційними проектами.

У мерії сподіваються, що це буде потужна синергія, бо це управління має зайнятись впровадженням електронного документообігу, моделі смарт-сіті, яка є надзвичайно популярною в управлінні міста. У департаменті містобудування і просторового розвитку буде створено Інспекцію архбудконтролю.