ОСТАННІ НОВИНИ

Патріарха Кіріла вимагають позбавити ордену князя Ярослава Мудрого

|

Ідеолог «руского міра» патріарх російської православної церкви Кіріл не може надалі залишатись кавалером ордену князя Ярослава Мудрого. Львівські громадські активісти вимагатимуть, аби одіозного батюшку було позбавлено однієї з найвищих українських нагород. Про це заявив у коментарі Львівському порталу голова ГО «Галицька фортеця» Олег Звозда.

«Патріарх російської православної церкви Кіріл є кавалером ордену князя Ярослава Мудрого першого ступеня. Це недопустимо, коли ідеолог «руского міра» володіє однією  з найвищих українських нагород», – заявив Олег Звозда.

Також він повідомив, що ГО «Галицька Фортеця» звертається до народних депутатів України від Львова Андрія Антонищака, Михайла Хміля, Ігоря Васюника та інших обранців  з проханням сприяти у справі  позбавлення одного з найголовніших ідеологів «руского міра» почесної української нагороди.

«Наші юристи готують відповідний позов, аби позбавити Кіріла цієї високої української відзнаки . Водночас сподіваємось, що українська влада, наші депутати, це можуть зробити швидше, ніж  закінчиться судовий процес», – зазначив громадський активіст.

Нагадаємо, що патріарха Русі Кіріла нагородив орденом князя Ярослава Мудрого I ступеня екс-президент України Віктор Янукович 27 липня 2013 року. 

Орден князя Ярослава Мудрого  — державна нагорода України для нагородження громадян за видатні заслуги перед Україною.   

 

Фото: zz.te.ua