ОСТАННІ НОВИНИ

Газ для споживачів може ще більше подорожчати

|

В результаті прийняття парламентом законопроекту №2250 “Про ринок природного газу” природний газ для населення може ще більше подорожчати.

Про це пише своїй статті для ZN.UA Алла Єрьоменко.

“Тариф на розподіл газу відповідно до нового (та й старого) закону “Про ринок природного газу” повинен встановити регулятор. Причому з урахуванням того, що в собівартості послуг з транспортування газу, зокрема з розподільчих мереж (низького тиску), враховуватиметься орендна плата, яка може вплинути на збільшення тарифу і, відповідно, на підсумкову ціну газу для споживачів”, – пише автор.

За її словами, якщо це так, то населення, бюджетні організації та промисловість змушені будуть платити ще й “за оренду газорозподільних мереж.

Також автор задається питанням, чому, якщо уряд вимагає ухвалення закону, що передбачає користування газорозподільними системами виключно “на платній основі”, своєчасно не підготовлений якісний законопроект, який встановить норми платного користування, а не “підвісить” газорозподільні мережі в невизначеному стані на невизначений час.

Як відомо, 9 квітня Верховна Рада прийняла закон про ринок природнього газу, яким зокрема зобов’яже облгази, більшість з яких належать бізнесменам, платити за використання газорозподільчих мереж.