ОСТАННІ НОВИНИ

Бойовики масово хочуть складати зброю й здаватися Україні – СБУ

|

Велика кількість бойовиків, що діють на Донбасі, хотіли б скласти зброю й перейти на територію, контрольовану Україною. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Як йдеться у повідомленні, відповідною інформацією про масовий перехід бойовиків на бік України, поділилися з СБУ бойовики терористичної “ЛНР”, які втекли від своїх ватажків та шукали захисту в українських військових.

За даними спецслужби, ці “перебіжчики” здалися українським військовим на блокпосту неподалік м. Золоте Луганської області.

 У ході перевірки оперативники СБУ встановили, що в обох втікачів, як і у багатьох інших бойовиків т.зв. “Армії Південного Сходу”, кримінальне минуле. 26-річний мешканець м. Брянки двічі відбував покарання за крадіжки. 40-річний житель Свердловська Луганської області відсидів 11 років за умисне вбивство.

Старший з бойовиків зізнався, що пройшов спеціальну підготовку у російських інструкторів у м. Єйськ (РФ). Кадрові офіцери російської армії вчили поводитись зі складною військовою технікою. За 10 днів він отримав спеціальність оператора-командира зенітно-ракетного комплексу “Стріла-10М”.

Такі протиповітряні комплекси постачалися терористам з території Росії. Він також розповів про факти побиття та приниження з боку ватажків незаконних воєнізованих формувань. У покарання за якусь провину “п`яні солдати та командири” били його півтори доби, потім ще стільки ж тримали в залізній клітці.

Тим, хто ще не наважився залишити лави бойовиків, СБУ нагадує, що згідно зі ст. 258-3 Кримінального кодексу України, особа, яка добровільно повідомила правоохоронний орган про відповідну терористичну діяльність, сприяла її припиненню або розкриттю злочинів, якщо в її діях немає складу іншого злочину, звільняється від кримінальної відповідальності.

Ілюстрація: kakhovka.info