ОСТАННІ НОВИНИ

Працівники Укрпошти перерахувала в зону АТО понад півмільйона гривень

|

Силами колективу працівників Укрпошти за перші три місяці цього року зібрано та перераховано для потреб військових та постраждалих внаслідок бойових дій на сході України більше 500 тис. грн фінансової допомоги. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Укрпошти.

Разом з тим, працівники Укрпошти зібрали та доставили в зону проведення АТО майже п’ять  тонн гуманітарної допомоги. В основі гуманітарного вантажу – медикаменти, засоби особистої безпеки і гігієни, продукти харчування, верхній одяг, предмети військової атрибутики (біноклі, бронежилети, автозапчастини для військових автомобілів, водонепроникні костюми), паливо тощо. 

У рамках завершального етапу акції «Привітай солдата з Новим роком» у кінці січня поштовики доставили близько одніє тонни продуктів харчування на блокпост поблизу                   м. Слов’янськ. Крім того, Укрпошта активно підтримує волонтерські організації. Так, в лютому працівники генеральної дирекції Укрпошти передали теплі речі Фонду допомоги воїнам та їхнім родинам «Разом – сила».

У регіональних дирекціях Укрпошти активно надавались й інші види допомоги. Наприклад, Чернігівською, Миколаївською дирекціями, а також дирекцією «Автотранспошта» здійснено частковий ремонт двох автомобілів (ГАЗ 66, УАЗ 452 (реанімобіль) і капітальний ремонт одного двигуна військового автомобіля. Харківською філією передано запасні частини для автомобілів ГАЗ, ЗІЛ, МТЗ-50 4-му окремому мотопіхотному батальйону 128 ОГПБр, в/ч ВО124.

У березні Івано-Франківською дирекцією Укрпошти перераховано до місцевого бюджету 58 тис. 300 грн із зарплат працівників (військовий збір). Закарпатські поштовики передали в лютому 600 літрів палива Чопському прикордонному загону.

Піклуються в Укрпошті і про переселенців з Луганської та Донецької областей. Зокрема, для переселенців виділено житло у гуртожитку Запорізької дирекції.

На жаль, під час обстрілу у січні м. Маріуполь, в одне з поштових відділень потрапив снаряд. При цьому, загинула оператор поштового зв’язку, на утриманні якої перебувала дитина (2,5 роки). Колектив підприємства одразу відгукнувся та зібрав матеріальну допомогу рідним загиблої. Також адміністрація Укрпошти надаватиме опікуну дитини щомісячну матеріальну допомогу. 

Багато працівників підприємства, що були змушені переїхати до інших місць проживання з анексованої АР Крим та із окупованих територій на сході України, працевлаштовано на новому місці проживання.

«Ми тримаємо на особливому контролі питання надання допомоги постраждалим на сході України і бійцям АТО, – відзначає в.о. генерального директора Укрпошти Ігор Ткачук.  – Щодня працівники Укрпошти допомагають нашим захисникам як фінансово, так і предметами першої необхідності, зокрема продуктами харчування, теплими речами тощо. На жаль, наші працівники і їхні рідні теж гинуть в зоні АТО. Зі свого боку ми робимо все можливе, щоб вони не залишалися наодинці з бідою та продовжуватимемо це робити й надалі».

Окрім централізованого збору коштів та гуманітарної допомоги на рівні підприємства, чимало працівників Укрпошти з власної ініціативи допомагають військовим та постраждалим внаслідок проведення АТО мирним жителям, самотужки надсилають посилки, перераховують грошові кошти, поповнюють рахунки мобільних телефонів бійців залучених в АТО, допомагають госпіталям тощо.