ОСТАННІ НОВИНИ

Терористи провокують українських військових «відведеним» озброєнням (мапа)

|

Противник значно активізував обстріли наших позицій з озброєння, що підлягає відведенню за Мінськими домовленостями. Такі епізоди мали місце на Донецькому і Маріупольському напрямках. Такі дані оприлюднив сьогодні на брифінгу речник штабу Антитерористичної операції   Андрій Лисенко, передає кореспондент Львівського порталу.

Зокрема, зафіксовано 15 обстрілів українських військових зі 120-мм мінометів, 3 випадки застосування 122-мм гармат НЗФ проти наших воїнів, а також 2 епізоди бойового застосування ворожих танків. Переважна більшість епізодів порушення режиму тиші зафіксована в районі Донецького аеропорту – ідеться про н.п. Авдіївка, Опитне, Водяне, Піски, район шахти Путилівської. Слід відзначити, що завдяки професіоналізму українських військових та будівництву укріплень, від брудних провокацій бойовиків у наших лавах ніхто не постраждав.

 

За інформацією Державної прикордонної служби, протягом минулої доби зафіксовано польоти 14 БПЛА.

 

За даними розвідки, поблизу Донецька, Горлівки, Докучаєвська зафіксовано роботу трьох станцій радіоелектронної розвідки ЗС РФ. Також встановлено, що на окупованій території активно працюють російські фахівці у галузі інформаційно-психологічних операцій. Вони мають на озброєнніспецзасоби, що імітують роботу станцій мобільних операторів.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, 2 – було поранено. Це сталося внаслідок підриву наших військовослужбовців на розтяжках в районі м. Авдіївка і Світлодарськ.

Інфографіка: РНБО