ОСТАННІ НОВИНИ

8 травня стало Днем пам`яті й примирення

|

Верховна Рада встановила 8 травня Днем пам`яті й примирення задля вшанування усіх жертв Другої світової війни, а також змінила радянсько-комуністичне кліше Велика Вітчизняна війна на Другу світову. За відповідний проект Закону України  «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні 1939 – 1945 років» проголосував 261 народний депутат, передає кореспондент Львівського порталу.

«Основною метою прийняття проекту Закону є забезпечення належних умов для гідного увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні та вшанування усіх її жертв.

Проектом Закону пропонується визначити, що шанобливе ставлення до пам`яті про перемогу над нацизмом у Другій світовій війні, про ветеранів війни, українського визвольного руху та жертв нацизму є священним обов`язком держави і громадян України. Пропонується щорічно відзначати 8 травня, День пам`яті та примирення, віддаючи данину пам`яті всіх жертв Другої світової війни. Також проектом Закону визначаються основні форми увічнення перемоги над нацизмом та вшанування пам’яті жертв Другої світової війни», – йдеться у пояснювальній записці.

Варто додати, що 9 травня буде відзначатися як День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.