ОСТАННІ НОВИНИ

Рада «зарубала» необмежені пенсії «паркетним» учасникам АТО

|

Верховна Рада не підтримала законопроект про внесення зміни до пункту 3 розділу ІІІ «Прикінцеві положення» Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення» (щодо незастосування обмеження виплати пенсій окремим категоріям громадян). За відповідне рішення проголосувало всього 22 нардепи, передає кореспондент Львівського порталу.

Щодо законопроекту, який представляв заступник голови Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Сергій Куніцин, розгорілися бурхливі дискусії та зауваження. Більшість депутатів у залі обурились, що документ передбачав необмежені пенсії для високопосадовців, які безпосередньо не воюють у зоні АТО.

Як відомо, знятим з розгляду законопроектом передбачалось «право на отримання пенсій протягом особливого періоду для осіб, які перебувають на посадах державних службовців у Генеральному штабі Збройних Сил України та інших органах військового управління Збройних Сил України, інших високопосадовців, які беруть участь у виконанні заходів з мобілізації людських та транспортних ресурсів».

Ілюстрація: news.online.ua