ОСТАННІ НОВИНИ

У квітні шахтарям Львівщини повністю виплатять борги – замміністра

|

До 20 квітня Міненерговугілля планує повністю погасити заборгованість із зарплати шахтарям ДП «Львівугілля». Про це Львівському порталу повідомила прес-служба ЛОДА з посиланням на слова першого заступника міністра енергетики та вугільної промисловості України Ігоря Мартиненкова, який відвідав шахту «Межирічанська» Сокальського району.

За його словами, ДП «Львіввугілля» сьогодні перевиконує план видобутку вугілля й проблеми з виплатою зарплати в майбутньому виникати не повинні. «Львівсько-Волинський вугільний басейн відвантажує вугілля на Вуглегірську ТЕС через всю країну. І на сьогодні шахти активно працюють й перевиконують плани», – зазначив він.

Загалом на сьогодні шахтарям Львівщини заборгували 36 мільйонів гривеннь за лютий. Крім цього, ще 75 мільйонів гривень заробітної плати за березень їм повинні виплатити у квітні.

Ігор Мартиненков також розповів, що наступного тижня його відомство планує представити програму розвитку вугільної галузі України до кінця цього року та на 2016 рік.

«Завдання країни – мінімізувати імпорт і збільшити добування вугілля, а також нафти та газу. Основний акцент буде зроблено на боротьбі за собівартість. А це, у свою чергу, безпека, розвиток технологій та механізація забоїв», – резюмував заступник міністра.