ОСТАННІ НОВИНИ

Рада збільшила кількість прикордонників

|

Рада підтримала внесення змін до Закону України «Про Державну прикордонну службу України» щодо збільшення загальної чисельності Державної прикордонної служби України на три тисячі осіб. За це проголосували 253 народних депутата, повідомляє кореспондент Львівського порталу.

За словами представника Президента України у Верховній Раді України Степана Кубіва, проект розробили представники Адміністрації Державної прикордонної служби України у зв’язку з подальшою ескалацією конфлікту на сході України, пов’язаною з агресією з боку Росії.

«Ситуація зобов’язує вживати заходів, спрямованих на захист суверенітету держави та відновлення контролю на державному кордоні, і одним із кроків є створення правових підстав для збільшення щільності в охороні державного кордону на його загрозливих напрямках», – йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

Як розповів С Кубів, наявні резерви вже використані раніше, а гостра необхідність у присутності більшої кількості військовослужбовців залишається.

«Аналіз та прогнозування ситуації свідчить, що для більш успішного виконання поставлених Державній прикордонній службі України завдань на загрозливих напрямках необхідно створити нові бойові органи (підрозділи) охорони державного кордону, і для цього необхідно збільшити існуючу граничну чисельність Державної прикордонної служби на 3000 осіб», – повідомив він.

Варто додати, що реалізація положень Закону здійснюватиметься за рахунок асигнувань, та додаткового фінансування в обсязі  377,6 млн грн.