ОСТАННІ НОВИНИ

Скільки є танків та ББМ на озброєнні бойовиків на Донбасі

|

На озброєнні бойовиків на Донбасі майже 700 танків і 1,1 тис. бойових бронемашин. Про це в щоденному коментарі повідомив заступник командувача АТО Валентин Федічев, передає прес-служба Донецької обласної військово-цивільної адміністрації.

“З окупованих територій Донецької і Луганської області зобов`язані піти 9 тис. військовослужбовців регулярних ЗС РФ, а також повинна бути виведена вся військова техніка, яку РФ незаконно притягла на територію суверенної держави, а це майже 700 танків, понад 1100 ББМ, майже 600 артилерійських систем, більше 380 РСЗВ і 110 засобів ППО”, – сказав Федічев.

Також він зазначив, 7 квітня в Луганськ прибуло до 40 одиниць військової техніки, в тому числі, до 10 танків. 6 квітня в Новогригорьевку (недалеко від Дебальцеве) прибуло 2 роти військовослужбовців РФ.

Як зазначив Федічев, керівництво ДНР оголосило про повну мобілізацію бойовиків, які знаходяться на лікуванні, у відпустці, в Криму та Росії.

“У Ростовській області РФ проходять навчання по веденню бойових дій в умовах міста. У навчаннях беруть участь понад 1500 військовослужбовців підрозділів спеціального призначення ЗС РФ”, – розповів полковник.

Нагадаємо, як повідомили раніше в штабі АТО, ДНР наводить свої загони в повну бойову готовність.