ОСТАННІ НОВИНИ

«Відкрите небо» пролетить повз аеропорт «Львів»?

|

У Європейському союзі заявляють, що аеропорт Львова не може стати учасником “відкритого неба” без підписання відповідної угоди між Україною і ЄС. Таку думку висловив високопоставлений європейський чиновник, що знає про переговори між двома сторонами, передає РБК-Україна з посиланням на “ЄС-Плюс”. 

“Потрібно мати загальну угоду, яка буде передбачати, що авіаперевізник має права. І не залежить, чи йдеться про Ryanair, Jetair, Easy Jet або інших компаніях”, – сказав він.

Співрозмовник агентства не виключив, що можливо, українська влада хотіли своєю заявою дати Львівському аеропорту більше можливостей в організації перевезень. При цьому, за його словами, і зараз, до підписання угоди, будь-який український аеропорт може проводити таку роботу з перевізниками і підписувати з ними і з контролюючими органами влади двосторонні угоди.

Зазначимо, угоду про “відкрите небо”, зокрема, передбачає, що будь-які авіакомпанії з країн ЄС і третіх країн зможуть отримувати право на польоти в будь-які напрямки учасників угоди, в тому числі, на здійснення внутрішніх перевезень.

Нагадаємо, Міністерство інфраструктури з 2 квітня відкрило аеропорт “Львів” на принципах “відкритого неба” в односторонньому порядку.

Як відомо, 2 квітня 2015 року в «Міжнародному аеропорту «Львів» імені Данила Галицького», в якості експерименту застосовано принцип «відкритого неба», в односторонньому порядку дозволено виконання польотів без будь яких обмежень по кількості призначених авіаперевізників і рейсів.

Сьогодні Державіаслужба повідомила інші країни про експеримент із «відкритим» небом над аеропортом «Львів».