ОСТАННІ НОВИНИ

Як боротися з трудоголіками: 4-годинний робочий день та заборона працювати ввечері

|

Японські компанії за підтримки влади вирішили переламати укорінену практику постійних перепрацювань співробітників та роботи під час відпустки.

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Financial Times. 

Трейдингова компанія Itochu почала кампанію із залучення нових співробітників за допомогою більш раннього початку та завершення робочого дня. 

Крім того, виробник принтерів Ricoh заборонив працювати після 8 вечора, а мережа одягу Uniqlo має намір ввести 4-годинний робочий день для тих, хто вирішив більше часу займатися особистим життям.

“Навіть за меншу кількість годин ми готові платити більшу зарплату тим, хто досягає найкращого результату. Більш тривалий робочий день не завжди призводить до більш високої якості роботи”, – пояснив Тадаші Янаі.

Влада Японії має намір підтримати ініціативу. З жовтня вступить в силу заборона на роботу після 22:00 для співробітників МОЗ. Раніше відомство намагалося виганяти співробітників додому, вимикаючи світло в офісах, але план не спрацював.

Днями у парламент подали законопроект, який зобов`язує японців, що працюють йти у відпустку мінімум на п`ять днів на рік.

Опитування компанії Experia показало, що в 2014-му японці використовували тільки половину встановлених днів відпустки, що стало найгіршим показником у світі після Південної Кореї.