ОСТАННІ НОВИНИ

Через крадіжки на залізниці «рвуться» вагони

|

З початку року майже на 40% збільшилася кількість випадків незаконного втручання в роботу залізничного транспорту. Про це Львівському порталу повідомили у прес-центрі «Укрзалізниці».

У січні – березні 2015 року Укрзалізниця зафіксувала 139 випадків незаконного втручання в діяльність залізничного транспорту, що на 55 випадків більше, ніж за аналогічний період минулого року.

«Крадіжки чи пошкодження елементів рухомого складу та інфраструктури, неправдиві повідомлення про замінування, накладення сторонніх предметів на колію, перекриття руху поїздів загрожують безпеці руху залізничного транспорту», – йдеться в повідомленні залізничників.

Серед випадків незаконного втручання особливе занепокоєння у залізничників викликає значне збільшення крадіжок чи пошкодження елементів рухомого складу та інфраструктури, що призводять до перерви у русі поїздів чи відчеплення рухомого складу від поїздів на шляху прямування.

З початку цього року зафіксовано 80 таких випадків, що в чотири рази більше, ніж за відповідний період минулого року. І такі випадки на залізницях фіксуються майже щодня. Зокрема, 6 квітня на перегоні Трепівка – Канатове Львівської залізниці було виявлено крадіжку обмоток дросель-трансформаторів прохідних світлофорів, унаслідок чого було затримано 14 поїздів.

Укрзалізниця вкотре застерігає громадян від таких протиправних дій та закликає усвідомити, якими тяжкими можуть бути наслідки для пасажирів і працівників залізниць від пошкодження колії чи рухомого складу. Також залізничники нагадують про адміністративну та кримінальну відповідальність, яка загрожує штрафом, або трирічним ув’язненням. Та якщо діяння спричинили до загибелі людей, то покарання сягає до 15 років тюрми.

Фото:  uk.wikipedia.org