ОСТАННІ НОВИНИ

Львів`яни видали співаник для військових

|

Понад 300 примірників першого співаника «А війна війною…» від волонтерської ініціативи «Львівський Лицар. Допомога українським воякам» вирушають на передову. Один з координаторів ініціативи Іван Радковець розповів, що ідея полягає у піднятті бойового духу воїнів через пісню, передає кореспондент Львівського порталу.

«Ми багато спілкуємося з вояками. Розуміємо, що і там, на передовій, вони також мусять відпочивати. І що краще їм вдасться відпочити, то краще вони почуватимуться фізично та морально», – зазначив координатор волонтерської ініціативи «Львівський лицар» Андрій Салюк.

Крім того, у Львові вважають, що пісні – це реальна альтернатива, наприклад, алкоголю, а це зараз також дуже важливо. До першого співаника Львівського лицаря увійшла 21 пісня. Це стрілецькі, повстанські та сучасні патріотичні пісні. До кожного друкованого примірника співаника додається компакт-диск із записом пісень у виконанні Заслуженого артиста України Андрія Хавунки.

До слова, у співанику подані не лише слова, але і акорди пісень, щоб вояки могли відтворити не лише текст але і мелодію пісень. За словами Андрія Салюка, це перший випуск співаника. Але волонтерська ініціатива не планує на цьому зупинятись. У наступні випуски увійдуть історичні патріотичні пісні, а також сучасні українські фронтові пісні.

Волонтери просять усіх, хто має тексти чи записи таких пісень, надсилати їх на адресу: вул. Коперника,40а, Львів, 79000, або на сторінку Львівського Лицаря у фейсбуці з приміткою «До співаника».