ОСТАННІ НОВИНИ

Президент назвав перемогу львівської шахістки фантастичною і вручив їй орден

|

Президент України Петро Порошенко сьогодні зустрівся з чемпіонкою світу з класичних шахів Марією Музичук та вручив їй орден «За заслуги». Вручаючи нагороду, глава держави наголосив на важливості її перемоги для всієї України. Про це повідомляє сайт президента, передає кореспондент Львівського порталу.

«Хочу подякувати Вам за фантастичну перемогу. Не в останню чергу приємно, що Ви вибороли її саме у Росії. Це дуже символічно. Мрію про те, щоб вже найближчим часом ми виборювали і молилися за перемоги лише у спорті, щоб нарешті мир прийшов на нашу землю», – сказав Петро Порошенко.

Президент зазначив, що він особисто і вся країна вболівали за спортсменку. «Можу Вас запевнити, що і я сам, і люди, які у звичайному житті далекі від шахів, дуже вас підтримували», – сказав він.

 

Президент відзначив не лише талант Марії, а й наполегливість її батьків – пана Олега та пані Наталі, які, окрім Марії тренують ще одну свою доньку Ганну, чемпіонку світу з бліцу 2014 року. «Мені здається, що не лише Україна, а весь світ вболівав за Україну в ті хвилини», – сказав Петро Порошенко.

Марія Музичук подякувала президентові за теплі слова та зазначила, що під час змагань свою підтримку висловлювали не лише українці і представники інших країн, а й росіяни, які були присутні на заході. Мати чемпіонки Наталя Музичук зауважила, що всі вони відчували потужну підтримку українського народу.

«Ми навіть не сподівалися, що стільки людей дивиться трансляцію, адже кожна з них триває до п`яти годин», – сказала вона.

 

Під час зустрічі Марія Музичук та її батьки обговорили питання проведення в Україні матчу-відповіді з відстоювання титулу з попередньою світовою чемпіонкою китаянкою Хоу Іфань, який має відбутися до кінця року. Родина Музичук запропонувала провести цей матч у Львові.