ОСТАННІ НОВИНИ

Бойовики луплять по українській армії з «відведених» мінометів - військовий експерт

|

Ситуація в зоні АТО на сході України упродовж минулої доби залишалася складною. Більше того, обстановка має тенденцію до погіршення. Про це сьогодні зранку заявив народний депутат, керівник групи «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук, передає кореспондент Львівського порталу.

За даними експерта, за добу зафіксовано близько 40 обстрілів позицій українських військ і населених пунктів з боку формувань російсько-терористичних військ. Також протягом минулої доби противник 6 разів намагався атакувати позиції української армії, застосовуючи бронетехніку.

«У ході активних дій формування російсько-терористичних військ в основному використовують стрілецьку зброю. Разом з тим фіксується використання терористами мінометів (включаючи «відведені» 120-мм), бронетехніки, а також артилерії (зокрема, гаубиць Д-30 і САУ 2С1 «Гвоздика»), що дозволяє стверджувати  про грубі порушення умов «перемир`я». Це не поодинокі інциденти, викликані «недисциплінованістю» бойовиків, а свідома і цілеспрямована методика дій «ДНР» і «ЛНР»», – вважає Д.ТИмчук.

За його інформацією, найбільш складною залишається ситуація на Донецькому і Луганському напрямках, де фіксувалися найбільш інтенсивні обстріли.

Зокрема, вранці 7-го квітня в районі селища Дослідне (Донецьке напрямок) передові позиції українських військ були накриті вогнем 120-мм мінометів, потім пішла атака. З фронту атакувала відволікаюча група бойовиків, з флангу – основна група. Противника зупинили і відкинули на його початковий рубіж», – повідомив Д.Тимчук.