ОСТАННІ НОВИНИ

На «Світочі» виключають можливість потрапляння ртуті у цукерки (фото, відео)

|

На фабриці «Світоч» заявляють, що кульки ртуті жодним чином не могли потрапити у цукерки «Зоряне сяйво», бо це технічно неможливо. Тож керівництво та працівники фабрики самі не можуть второпати, де взялася небезпечна речовина у начебто їхніх цукерках, про яку заявила наприкінці березня львівська медсестра. Крім того, керівництво підприємства каже, що до сьогоднішнього дня до них ніхто зі скаргами щодо даного інциденту не звертався, передає кореспондент Львівського порталу.

Зокрема, як повідомив директор з корпоративних питань Nestle в Україні та Молдові Геннадій Радченко, «Світоч» виробляє в рік 13 млрд цукерок «Зоряне сяйво», оскільки це найбільш популярна цукерка, та за увесь період виробництва цієї продукції до них жодного разу не надходили скарги щодо якості.

 

«Ми вважаємо цей випадок неможливим, бо на фабриці з 2004 року немає жодного приладу, який би містив ртуть, навіть градусника. Для нас ця ситуація була неприємна. Але скажу, що до нас жодних скарг ні від споживачів, ні від якихось організацій не надходили, лише понад 40 скарг щодо якості кави. Навіть офіційно від санстанції нічого не було щодо даного інциденту. Та попри це ми самі влаштували огляд виробництва, пробували технічно змоделювати ситуацію і скажу, що технічно така речовина як ртуть, не може потрапити до цукерок, а тим паче ця речовина не може знаходитися у цукерці у формі кульок», – розповів Г.Радченко.

 

Водночас, як розповіла начальник цеху Галина Сидорчук, при виробництві цукерок доступу людей до начинок немає, тобто відбувається безконтактне виробництво. Крім того, за її словами, в цеху з виготовлення цукерок знаходиться металодетектор, через який проходить дана продукція.

 

«Кожні дві години на кожній лінії у нас відбувається перевірка продукції металодетектором. Якщо є якісь зауваження – зупиняється все, перевіряється тестовими зразками 1,8 мм, бо до прикладу 2 мм металу є вже небезпекою для організму людини. Тому ми встановили 1,8 мм, таким чином перестраховуємо себе», – додала Г.Сидорчук.

Для того, аби журналісти та споживачі переконалися у тому, що виробництво продукції на «Світочі» є безпечним, працівники цеху з виготовлення цукерок продемонстрували, як спрацьовує металодетектор при потраплянні зайвих речей.

Нагадаємо, 21 березня Львів сколихнула новина про те, що львів’янка знайшла у цукерках «Зоряне сяйво» кульки подібні на ртуть. Постраждалу одразу ж доставили до діагностичного центру, а рештки цукерок взяли на аналіз. Відповідні служби розпочали розслідування. 

Фото, відео: Львівський портал