ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові затримали громадського активіста, який розтринькав 900 тисяч гривень бюджетних коштів

|

У Львові керівник громадської організації розтратив майже 900 тис. грн., які виділили з обласного бюджету на видання енциклопедичної книги про місто Львів. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

Прокуратура Львівської області направила у суд обвинувачуваний акт стосовно керівника однієї з громадських організацій, який незаконно у власних цілях витратив близько 900 тис. грн., які мали би бути використанні на підготовку та видання книги енциклопедичного характеру про Львів.

Дії посадовця кваліфіковано за ч.1 ст.210 (нецільове використання бюджетних коштів), ч.2 ст.367 (службова недбалість, яка спричинила тяжкі наслідки), ч.2 ст.191 КК України (привласнення чужого майна шляхом зловживання своїм службовим становищем). 

Досудове розслідування вияснило, що чоловік використовував кошти не за призначенням, оплату робіт проводив у завищених обсягах, а частину грошей привласнив.

Наразі майно громадського діяча заарештовано, прокуратура подала позов про стягнення завданої обласному бюджету шкоди.

Згідно з чинним законодавством, посадовцю загрожує покарання у виді позбавлення волі строком до 5 років зі штрафом та позбавленням права обіймати певні посади.