ОСТАННІ НОВИНИ

Коли у Львові зникне стихійна торгівля

|

Проблема стихійної торгівлі у місті постала досить гостро. Особливо глибоко спостерігається в районі Привокзального ринку. Як відзначають у Франківській райадміністрації, рейди і штрафи повністю проблеми не вирішать – все залежить, насамперед, від свідомості мешканців, адже не буде попиту – не буде й пропозиції. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛМР.

Спільно з правоохоронними органами, представники райдаміністрацій міста регулярно проводять рейди місцями стихійної торгівлі. Зокрема, упродовж місяця у Франківському районі складено 12 протоколів. Як зазначає Ольга Трумеляк, заступник голови адміністрації з соціально-економічних та гуманітарних питань, уже кілька тижнів тривають перемовини з ТзОВ «Привокзальний ринок» щодо створення вільних місць для вуличних торговців, зокрема – з вул. Федьковича.

«Так, наразі домовились про створення місць для торговців овочами та фруктами на першому поверсі та молочними продуктами – на другому поверсі. Також ДТГО «Львівська залізниця» погодилась до Великодня розмістити на одній зі своїх стоянок квітковий ярмарок», – розповіла Ольга Трумеляк.

За її словами, місця на інших ринках – є. Однак, розташування біля Головного вокзалу селяни та перекупки вважають найбільш вигідним, тож переміщуватись – відмовляються, навіть незважаючи на штрафи. Найдієвішою службовець вважає роз’яснювальну роботу з мешканцями.

«Важливо, аби кожен розумів, що такі продукти знаходяться в повній антисанітарії. Якщо мешканці припинять купувати «з землі», стихійна торгівля зникне сама собою», – підкреслила Ольга Трумеляк.

 
Ілюстрація Львівський портал