ОСТАННІ НОВИНИ

Що виводить з ладу офісних працівників

|

Понад половину офісних співробітників відчувають погіршення самопочуття у зв’язку із некомфортними умовами праці. Малорухливий спосіб життя й постійні стреси призводять до хронічної втоми, мігреней, болю в спині, зниження зору й зайвої ваги. Про це Львівському порталу повідомили у HeadHunter Україна.

За даними опитування Міжнародного кадрового порталу HH, зручність робочого місця, режим дня і навіть стосунки між колегами відбиваються на стані здоров’я співробітників, а отже, і на якості їх роботи. Тому в інтересах роботодавців створити умови для комфортного перебування у офісі. Тим не менше, за даними hh.ua, понад половину «білих комірців» відчувають погіршення самопочуття у зв’язку із умовами праці. П’ята частина уже зіштовхнулися із серйозними проблемами зі здоров’ям. Ще 19% не з чуток знають, що таке сезонне загострення хронічних захворювань. І лише троє зі ста відчули покращення самопочуття завдяки турботі компанії про своїх співробітників.

 

Найчастіше на погіршення здоров’я «білих комірців» впливає малорухливий спосіб життя. 37% опитаних назвали цей фактор номером один. Приблизно третина поскаржилися на нервову роботу й напружену атмосферу в компанії. Кожен четвертий боїться застудитися через протяги або роботу кондиціонерів, а кожен п’ятий навпаки страждає від задухи у приміщенні. Заважають сконцентруватися на завданнях незручне робоче місце й сторонні шуми. Тому не дивно, що 6 із 10 офісних співробітників мріють про особистий кабінет. А ось із незручним графіком роботи й застарілим обладнанням «білі комірці» практично змирилися. На це звертають увагу лише 13% і 12% працівників відповідно.

 

Малорухлива і нервова робота визначає характер захворювань, які встигли заробити офісні працівники. У комплексі недуги отримали назву «офісний синдром». Двоє із п’яти «білих комірців» нарікають на хронічну втому. Також до трійки головних проблем зі здоров’ям входить біль у спині й постійні стреси. Кожен третій працівник скаржиться на погіршення зору, головний біль й розхитані нерви. А у кожного п’ятого гіподинамія спровокувала проблеми із зайвою вагою й травленням. Останні рядки у ТОП-10 «офісних» хвороб займають простуди від кондиціонера й складнощі з концентруванням уваги.

 

Дані були отримані в результаті опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua.

Інфографіка: HeadHunter Україна