ОСТАННІ НОВИНИ

Львів відправить у Маріуполь півметрову писанку (фото)

|

У Львові триває V Фестиваль писанок. У рамках заходу вихованці Дитячих клубів усіх районів Львова розписали півметрову писанку. Вона отримала назву «Дитячий оберіг». Організатори заходу відправлять великодню красуню у Маріуполь. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Директор Дитячих клубів Галицького району Львова Олена Горпинюк розповіла, що  писанка розділена на шість сегментів, кожен із яких закріплений за певним районом міста.

«Дитячі клуби поділили писанку на 6 різнокольорових сегментів, які відповідають певному району Львова. В основі писанки зображено шестигранну зірку, вгорі вона є блакитна, а внизу жовта, як символ єдності нашого українського прапору. В середині кожного сегменту є інтерпретовані національні обереги: родове дерево як символ єдиного народу; берегиня як символ єдності народу; квіти як символ родючості землі; символи здоров`я і довголіття, пташка щастя як символ вдачі для країни; дзвіночок як символ народження дітей», – розповіла вона.

 

Як зазначив організатор Фестивалю писанок Андрій Сидор, мистецька писанка відправиться у Маріуполь та «поселиться» у Палаці культури «Молодіжний».