ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові невідомі пошкодили пам’ятник воїнам-афганцям

|

На вулиці Батуринській у Львові зловмисники пошкодили бронзовий пам’ятник громадянам Львівщини, які полягли в Афганістані. Про це Львівському порталу повідомили в ГУ МВСУ у Львівській області.

Інформація про злочин надійшла до Шевченківського райвідділу міліції від члена Львівської обласної організації Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів).

Виїздом на місце події слідчо-оперативної групи встановлено, що на вулиці Батуринській пошкоджено виготовлений з бронзи пам’ятник громадянам Львівщини полеглим в Афганістані у 1979 – 1989 роках, який був встановлений у 1999 році за сприяння львівського осередку Спілки ветеранів Афганістану. Зловмисники відпиляли ліву руку воїну-афганцю і пошкодили коліно лівої ноги фігури воїна.

На даний час проводиться перевірка, співробітники міліції встановлюють осіб, які вчинили протиправні дії.

Інформація також внесена до Журналу єдиного обліку.

Правоохоронці звертаються до громадян з проханням надати на телефон 102 будь-яку інформацію, яка може сприяти у розкритті цього акту вандалізму.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.185 (крадіжка) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від п’ятдесяти до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин,або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Фото: ЛОР