ОСТАННІ НОВИНИ

Появу миротворців в Україні обговорять в Нормандському форматі - Президент

|

Міністри закордонних справ країн Нормандського формату розглянуть можливість розміщення миротворців в Україні. Про це учора, 4 квітня, заявив Президент України Петро Порошенко в інтерв’ю одному з телеканалів – повідомляє прес-служба українського президента. 

Президент розповів, що на початку реакція міжнародних партнерів на ініціативу розміщення миротворчої місії була негативною, оскільки нібито це не передбачено Мінськими домовленостями, вже працює місія ОБСЄ і цього достатньо. Однак, як наголосив Петро Порошенко, завдяки кропіткій роботі дипломатів це питання було винесене на обговорення. Зокрема, відбулися консультації Міністра закордонних справ України з Генсеком ООН Пан Гі Муном. 

«Миротворці мають стояти в буферній зоні лінії зіткнення і кордону, а ОБСЄ перевіряти дотримання виконання Мінських домовленостей по всій окупованій території», – наголосив Глава держави. Він впевнений, що співпраця з ОБСЄ, збільшення кількості місії та розширення мандату і технічного оснащення гарантуватиме стале припинення вогню, надійне виведення іноземних військ та звільнення всіх заручників. 

Фото: ua.korrespondent.net