ОСТАННІ НОВИНИ

У Росії наказали влаштувати масову перевірку товарів з України

|

3 березня Росспоживнагляд скерував у свої регіональні управління лист, в якому місцевим санітарним лікарям було наказано терміново провести перевірку 15 видів продукції українського виробництва. Пише Українська правда з посиланням на РБК

У списку для перевірки вказана косметика, парфумерія, мило, засоби гігієни, миючі засоби, а також шпалери, меблі та постіль.

За словами виконавчого директора Асоціації компаній роздрібної торгівлі Андрія Карпова, відомство має право проводити планові перевірки, або перевірки за скаргами споживачів на якість продукції. У планах Росспоживнагляду на першу половину 2015 року таких перевірок української продукції не зазначено.

Видання констатує, що перевірки української продукції можуть закінчитися її вилученням з магазинів – з 23 березня вже заборонено ввезення в Росію продукції компанії “СК Джонсон” – дочки американської SC Johnson.

Як відомо, у січні Росспоживнагляд заборонив ввезення в Росію харчової солі, виробленої українським підприємством “Артемсіль” нібито через неналежну якість.