ОСТАННІ НОВИНИ

Цієї неділі львів’ян ознайомлять з новою біографією Бандери

|

У неділю, 5 квітня, о 13.00 у Національному музеї-меморіалі «Тюрма на Лонцького» відбудеться презентація нової науково-популярної біографії очільника Організації українських націоналістів Степана Бандери. Про це Львівському порталу повідомили в прес-службі музею.
Представлятиме книжку, що побачила світ у харківському видавництві «Клуб сімейного дозвілля», її автор – львівський дослідник українського визвольного руху, кандидат історичних наук, науковий працівник відділу новітньої історії Інституту українознавства НАН України та президент фонду «Літопис УПА» Микола Посівнич.

«Степан Бандера» Миколи Посівнича — життєпис лідера ОУН без штучно створених міфів. Історик знайомить читача із яскравою і суперечливою постаттю Провідника українських націоналістів, долаючи численні стереотипи, що утвердилися в суспільстві довкола імені Степана Бандери. Базуючись на архівних документах, цікавих і невідомих широкому загалу матеріалах, автор не тільки розповідає біографію лідера ОУН, а й про те, які погляди він мав, якими ідеалами керувався і, зрештою, якою він був людиною.