ОСТАННІ НОВИНИ

Прокуратура вимагає повернути державі бомбосховища

|

Прокуратурою Львівської області за результатами перевірок заявлено позови про витребування із незаконного володіння захисних споруд цивільного захисту, що були відчужені із державної власності усупереч ч.2 ст.5 Закону України «Про приватизацію державного майна». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури у Львівській області.

Зокрема, Миколаївським міжрайонним прокурором заявлено позов в інтересах держави в особі регіонального відділення Фонду державного майна України по Львівській області про витребування сховищ цивільної оборони, на які Миколаївською міською радою неправомірно видано свідоцтво про право власності одному із підприємств та у подальшому відчужено фізичній особі.

Відтак, судом позовні вимоги прокурора задоволено: постановлено вилучити ці об’єкти з незаконного користування та визнано право власності на них за державою.

Крім цього, триває розгляд справи за позовом прокуратури Львівської області про повернення державі приміщень протирадіаційних сховищ у м. Броди площею майже 1 тис кв м, що були незаконно приватизовані приватним підприємством.

Також, аналогічні випадки відчуження та продажу приміщень, в яких розташовувались захисні споруди, виявлено у Львові, Золочівському, Перемишлянському та Самбірському районах.

З даного приводу прокурорам скеровано лист-орієнтування щодо необхідності ретельного вивчення вказаних фактів та вжиття заходів прокурорського реагування з метою усунення таких порушень і захисту інтересів держави.

Робота на вказаному напрямку триває.

 
Ілюстрація kirovograd.comments.ua