ОСТАННІ НОВИНИ

Трьох ухильників від армії кинули за ґрати

|

За порушення порядку проходження військової служби до реальних мір покарання притягнуто 66 осіб. Троє з них опинились за ґратами. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі військової прокуратури Західного регіону України.

За словами військового прокурора Західного регіону України Олега Сенюка, цьогоріч засуджено до позбавлення волі трьох осіб, ще двом присуджено утримання у дисциплінарному батальйоні та одного до гауптвахти. Окрім того застосовано службове обмеження – 28 разів та 32 штрафи.

«За вчинення невиконання наказу про вибуття до місця проведення антитерористичної операції засуджено до 2 років та 6 місяців позбавлення волі військовослужбовця однієї з військових частин Західного регіону – солдата «Т». За самовільне залишення військової частини засуджений до тримання у дисциплінарному батальйоні на 6 місяців солдат «С». До 3 місяців арешту, за порушення статутних правил взаємовідносин між військовослужбовцями, що спричинили до середньої тяжкості тілесних ушкоджень до гауптвахти засуджений солдат «К». За невиконання наказу про відбуття до місця проведення АТО до 1 року та 6 місяців службового обмеження засуджено військовослужбовця «А», – розповів він.

Нагадаємо, що минулого року 13 осіб скалічили себе, аби не йти до армії. Цьогоріч за порушення порядку проходження військової служби розшукують 87 осіб.

Ілюстрація PHL