ОСТАННІ НОВИНИ

Усі документи для перетину кордону з дітьми залишаються чинними

|

У Головному управлінні Державної міграційної служби України у Львівській області повідомляють, що можна перетинати кордон з дітьми із паспортами старого зразка, де внесені дані про дітей, із проїзними документами дитини. За умови, що термін дії цих документів не прострочено. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГУ ДМСУ у Львівській області.

Із 1 січня 2015 року можна подорожувати світом ще й з  паспортами громадян України для виїзду за кордон, що тепер мають право отримати маленькі українці від народження.

У прес-службі відомства зазначають, що із першого квітня 2015 року міграційні підрозділи припинили надання лише однієї послуги – внесення даних дітей у паспорти старого зразка, тобто ті, що видавались до 1 січня 2015 року. У паспорти нового зразка внесення даних дітей не передбачено законодавством.

Від 1 квітня для перетину кордону дітьми можна виготовити два види документів: закордонний паспорт та проїзний документ дитини.

Закордонний паспорт може виготовлятись як з електронним носієм, так і без нього. Присутність дітей до 12 років при здачі документів на його виготовлення не обов’язкова. Достатньо надати відповідний пакет документів і фотографію розміром 10 на15 см. для сканування.

Вартість такого паспорта становитиме:

Із електронним носієм

у регламентному режимі  (за 20 робочих днів) – 348 грн.15 коп.

у оперативному режимі – (за 7 робочих днів) – 435 грн. 30 коп.;

Без електронного носія

у регламентному режимі  (за 20 робочих днів) – 291 грн.15 коп.

у оперативному режимі  – (за 7 робочих днів) – 378 грн. 30 коп.

Поняття «дитячий паспорт» не існує. Паспорт громадянина України для виїзду за кордон затверджено єдиного зразка. Просто надано право отримувати його від народження.

Вартість паспорта для дітей до 16 років нижча через те, що з них не передбачене стягнення державного мита.

До 12 років біометричні дані у дітей не відбираються. Після 12 років можуть бути відібрані за письмовою згодою батьків. Із 16 років паспорт виготовляють терміном на 10 років, до 16 років термін дії закордонного паспорта для дітей – 4 роки.

Доцільно здавати документи на виготовлення закордонного паспорта дитини разом із власними документами на виготовлення такого документу. Адже, якщо вашій дитині ще не виповнилось 12 років, її присутність не обов’язкова і вам не доведеться кілька разів стояти у черзі.

Залишилася можливість виготовляти проїзний документ дитини.

Його вартість:

у регламентному режимі – 54 грн. 35 коп.,

у разі оперативного виготовлення – 84 грн. 70 коп.

Проте, слід врахувати, що до переліку документів, обов’язкових для його виготовлення, входить нотаріальна згода батьків. Вона сьогодні теж недешево коштує.

Термін дії проїзного документа дитини 3 роки. Варто звернути увагу й на те, чи країна, яку ви збираєтесь відвідати з дітьми, вважає такий документ достатньо захищеним, щоб проставити візу.

 

 

Ілюстрація www.volynnews.com