ОСТАННІ НОВИНИ

«Львівгаз» упіймали на чергових оборудках

|

У діяльності ПАТ «Львівгаз» виявили чергові економічні порушення. Компанія безпідставно стягувала плату з фізичних та юридичних осіб за послуги з погодження проектної документації при приєднанні замовників до газових мереж. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомила начальник 1-го ВДР Львівського обласного територіального відділення АМКУ Оксана Мекіч, передає кореспондент Львівського порталу.

О.Мекіч розповіла, що «Львівгаз» брав окрему плату за послуги з погодження проектної документації на відповідність технічним умовам з усіх без виключень споживачів – і приватних забудовників, і фірм-забудовників. Ця плата, за її словами, становила від 90 до 400 грн., а це в свою чергу зумовило здорожчання квадратного метра у новобудовах на 1-3 долара.

Експерт також наголосила, що вище зазначена плата є неправомірною і це їм підтвердили в АМКУ, Держгірпромнагляді України, Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, профільного міністерства, НАК «Нафтогаз України». Відтак, Львівське відділення прийняло рішення від 24 березня 2015 року, яким зобов’язало ПАТ «Львівгаз» припинити стягувати зі споживачів неправомірну плату за погодження документації. Економічний ефект, за словами О.Мекіч, становив 2 млрд 572 тис. 651 грн.

За результатами наданих відділенням рекомендацій, ПАТ «Львівгаз» повернуло замовникам плату за виготовлення ескізів на встановлення газових лічильників. Кошти повернуті замовникам через зарахування їх у рахунок сплати за спожитий газ відповідно до написаних ними заяв. Економічний ефект від того становив 36905,195 тис. грн.

На виконання рекомендацій ПАТ «Львівгаз» наказом голови правління «Львівгазу» від 18.03.2015р. призупинено стягнення плати за прийняття в експлуатацію, врізку та пуск газу із споживачів, які підключені до мереж газопостачання, але проводили їх заміну. Та повернуло кошти, оплачені абонентами, за реконструкцію/заміну дворового газопроводу шляхом зарахування у лютому 2015 р. в оплату за газ. Економічний ефект становив 656843,748 тис. грн.