ОСТАННІ НОВИНИ

У кількох лікарнях Львівщини завищували ціни на платні послуги

|

Працівники Львівського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України провели протягом минулого року планові перевірки закладів охорони здоров’я у Львівській області і виявили ряд економічних порушень при наданні платних медичних послуг. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив голова ЛОТВ АМКУ Андрій Басараба, передає кореспондент Львівського порталу.

А.Басараба повідомив, що кілька районних медзакладів необґрунтовано включали у вартість такі послуги: видачі сертифікатів про проходження наркологічного огляду, медичного огляду при отриманні посвідчення водія транспортних засобів, профілактичного медичного огляду декретованої групи.

«Як приклад, лікарня необґрунтовано включала у вартість медичних оглядів витрати, які не передбачені Положенням про медичний огляд, що в свою чергу призвело до подорожчання послуг загалом», – сказав він.

Чиновник також додав, що завдяки цим перевіркам економічний ефект від припинення порушення становив близько 445 тис. грн., а вартість проходження медоглядів знизилася. Він також зазначив, що якби вони провели перевірки усіх медичних закладах області, то економічні результати були б більш суттєвими. «Наше відділення АМКУ надало рекомендації усім медичним закладам стосовно виявлених порушеннях привести вартість цих послуг відповідно до норм. Зазначених у законі», – додав Андрій Басараба.