ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’ян запрошують на святкування Римської Пасхи

|

Римо-Католицька парафія св. Йоана Павла і Міжнародний єврейський студентський центр «Гілел» запрошують на «Римську Пасху» (Великдень за латинським календарем) у суботу, 4 квітня, о 18.00 год. Захід відбудеться на Філософсько-богословському факультеті Українського Католицького Університету (вул. Хуторівка, 35 а). Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛМР.

«В першій частині за спільним столом Студентський центр «Гілел» покаже коріння Пасхи, яким було старозавітне єврейське домашнє святкування. За таким самим столом святкував Пасху Ісус з Апостолами. Тайна Вечеря була пасхальною трапезою, де через символіку страв вказано біблійну історію виходу з єгипетської неволі.

І сьогодні великодній кошик містить в собі символічні продукти (яйця, хрін, хліб, м`ясо). Для християн ця Свята Вечеря отримала нове значення: смерть і Воскресіння Христа. Єврейська Пасха залишає своє повчання для розуміння повного значення Старо- і Новозавітньої Пасхи. Після наглядної лекції відбудеться Пасхальна Літургія з освяченням вогню і води, а також великодніх страв. Дорослий катехумен (оглашенний) прийме Хрещення», – розповідає настоятель парафії св. Йоана Павла о. Григорій Драус.

Наталія Вакшинська з ансамблем єврейської громади виконуватимуть традиційні єврейські співи. 

Ілюстрація dnevnik.bigmir.net