ОСТАННІ НОВИНИ

Джамала у Львові танцювала з переселенцями

|

Сьогодні, 1 квітня, у Першій львівській медіатеці відбулася зустріч відомої джазової співачки Джамали з представниками рідного народу – кримськими татарами, які переїхали з окупованого Криму до Львова. Модератором події виступив Алім Алієв, один з засновників громадської організації «Крим SOS», інформує кореспондент Львівського порталу.

Під час зустрічі Джамала висловила свою позицію щодо кримської проблеми та розповіла про своє тісне спілкування з переселенцями. «Я намагаюся бути дуже позитивно мислячою людиною у цій ситуації, тому що я сама переселенець. Я живу Києві з кримською пропискою. Я розумію, що означає покинути свої домівки», – розповіла співачка.

Відома виконавиця багато говорила про свою родину, яка залишилась на півострові та згадувала своє дитинство «У мене у Криму велика родина. Вчора я зустрілась вперше за півроку зі своїм батьком і це сталося на сцені. Я знайшла йому акордеон і ми заспівали кримськотатарську пісню», – зазначила співачка.

Також Джамала поділилась і своїми враженнями про Львів, зокрема про людей, які, за словами співачки, прийняли її дуже тепло. «Мені дуже легко і вільно, тому що ви всі рідні. Тому що ви – однодумці. А там (в Криму) дуже складно говорити відверто», – зізналась вона.

На зустрічі Джамала розмовляла виключно українською мовою та запевняла, що насправді вивчити мову – це легко. «Я вважаю за потрібне знати мову держави…

Коли я гастролювала Західною Україною, то розмовляла виключно українською. Коли ти розмовляєш – все виходить, ти вивчаєш мову», – пояснила співачка.

 

Щодо планів на майбутнє, то Джамала  поділилася своїми намірами далі продовжувати зніматися в кіно, а свій перший фільм презентувати у Європі. Також виконавиця планує записати новий альбом та випустити пісню з присвятою кримчанам. «До дня Депортації я випускатиму пісню «Шлях додому». Хочу, щоб люди відчули, що я дійсно з ними, і що цей шлях дійсно буде», – вірить Джамала.

Наприкінці події Джамала запросила до себе усіх присутніх кримчан та станцювала  з ними традиційний танець.

 

Після зустрічі зі своїм кумиром у більшості присутніх залишились позитивні емоції. «Джамала – це така людина, яка піднімає нашу кримськотатарську культуру і українську культуру загалом на дуже високий культурний рівень», – поділився своїми  враженнями Ельдар, кримський татарин.

Нагадаємо, що 31 березня співачка Джамала виступала у Львівській Опері, де презентувала нові пісні.