ОСТАННІ НОВИНИ

Терористи серйозно націлились на Широкине та Авдіївку (мапа)

|

Противник намагається зірвати мирний процес на Донбасі шляхом здійснення збройних провокацій з використанням автоматичної стрілецької зброї, гранатометів та мінометів. Збройні провокації бойовиків відбуваються по всій лінії розмежування. Місця найбільшого напруження – н.п. на схід від Маріуполя, район Донецького аеропорту, передмістя Горлівки та смт. Станиця Луганська. Про це поінформував сьогодні на щоденному брифінгу речник штабу Антитерористичної операції Андрій Лисенко, передає кореспондент Львівського порталу.

Найбільш запеклі сутички регулярно відбуваються в с. Широкине – вчора там тривав кількагодинний бій. Бойовики здійснили спробу штурму нашого ротного опорного пункту, застосовуючи танки та 120-мм міномети, що мали бути відведені, відповідно до Мінських домовленостей.

Також учора бойовики в північному районі с. Широкине знову обмежили свободу пересування спостерігачів місії ОБСЄ. Так, патрулю Спеціальної моніторингової місії було дозволено проїхати до селища лише після прибуття машини ескорту бандформування «ДНР», що порушує Мінські домовленості, які передбачають вільне пересування спостерігачів по всій зоні АТО.

Неспокійною залишається обстановка і поблизу Авдіївки – вчора проти наших військовослужбовців бойовики застосували бронетехніку, ствольну артилерію та 120-мм міномети. Обійшлося без втрат.

Окрім наших позицій під вогонь бойовиків потрапило і саме м. Авдіївка. Нагадаємо, що важке озброєння, включаючи 120-мм міномети, ствольну артилерію підлягає відведенню від лінії зіткнення. Бойовики неодноразово повідомляли, що завершили цей процес, проте щоденні атаки на наші позиції спростовують маніпулятивні заяви противника.

За даними розвідки, внаслідок перерозподілу сфер впливу, триває конфлікт між ватажками банди «Восток» і так званими «розвідниками «ДНР». За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, 4 – було поранено.

 

Ілюстрація ТСН
Інфографіка РНБОУ