ОСТАННІ НОВИНИ

Шокін звільнив Баганця та Щербину

|

Олексія Баганця звільнено з посади заступника генпрокурора, а Ігоря Щербину – з посади начальника Головного слідчого управління ГПУ. Віддав наказ звільнити цих високо посадовців генпрокурор Віктор Шокін. Про це повідомляється на сайті Генпрокуратури, передає кореспондент Львівського порталу.

«З займаної посади і органів прокуратури наказом Генерального прокурора України В. Шокіна від 31 березня 2014 року звільнено заступника Генерального прокурора України О. Баганця та начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури І. Щербину», – йдеться в повідомленні.

Водночас як повідомляє Українська правда, 25 березня стало відомо, що Шокін відсторонив свого заступника Олексія Баганця та деяких інших працівників ГПУ від виконання обов’язків на час службового розслідування.

За день до того прокурор Києва Сергій Юлдашев повідомив що колишньому керівнику управління столичної прокуратури Віталію Баганцю – сину Олексія Баганця – нібито винесли підозру у тиску на працівників правоохоронних органів, однак сам Баганець спростовував цю інформацію.

Після цього 24 березня стало відомо, що самого Юлдашева звільнено з посади за люстрацією.

Між тим, Баганець та Щербина фігурують у звіті Міжнародної дорадчої групи при Раді Європи щодо подій на Майдані у лютому 2014 року, презентованому 31 березня у Києві.