ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині назріває новий бунт. Батьки відмовляються платити за шкільні підручники

|

Намагання перекласти оплату шкільних підручників на плечі батьків є грубим порушенням конституційного права громадян України на безкоштовну освіту. До таких висновків дійшли збори активу Батьківської ради Львівщини, після звернення батьків та освітян, з приводу заяв про батьківську оплату за підручники. Про це Львівському порталу повідомили у Батьківській раді Львівщини.

За словами обурених батьків, вони обурені запровадженням плати за підручники, яку анонсували чиновники МОН та голова комітету освіти і науки України Лілієя Гриневич.

«Врахувати, що шкільна програма середньої та старшої школи передбачає від 11-ти до 21-го предмету, то вартість підручників, робочих зошитів, контурних карт та інших додаткових посібників становитиме 2000 – 2500 гривень, і це не враховуючи поточні витрати на фонди класів і шкіл. В нинішній економічній ситуації, коли більшість українських сімей через різке зростання споживчих цін так комунальних тарифів опинилися за межею виживання, плата за підручники стане додатковим ударом по критичних сімейних бюджетах», – переконані в Батьківській раді.

Відтак батьками прийнято рішення про початок громадянської кампанії «За збереження бюджетного фінансування підручників у загальноосвітніх школах».

Кампанія розпочнеться зі збору підписів батьків.

Фото: firstsocial.info