ОСТАННІ НОВИНИ

Порошенка закликають до завтра врятувати законопроект про ОСББ та ЖБК

|

Президента України Петра Порошенка закликають до негайного підписання законопроекту №1892, що повертає ОСББ та ЖБК статус неприбуткових організацій. Про це йдеться у заяві зверненні від громадянської мережі ОПОРА, яка є у розпорядженні Львівського порталу.

Громадські активісти нагадують, що завтра спливає кінцевий термін коли Порошенко може підписати ухвалений законопроект.

«31 березня спливає термін, протягом якого необхідний підпис Президента України під проектом закону №1892 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування деяких неприбуткових організацій», який повертає ОСББ та ЖБК до переліку неприбуткових організацій, і тим самим, зберігає їх від знищення», – йдеться у повідомленні.

Наразі законопроект перебуває на підписі у Президента України Петра Порошенка.

Як відомо, 18 березня Верховна Рада України прийняла даний законопроект за основу і в цілому. За відповідне рішення проголосували 246 народних обранців.

«Жоден з присутніх у сесійній залі нардепів не голосував проти та не натиснув кнопки «Утримався». Це свідчить про однозначну підтримку законопроекту №1892 народними депутатами», – переконані активісти.

Водночас активісти переконані, що на сьогодні ОСББ та ЖБК опинилися під загрозою зникнення. 

«Ми наголошуємо, що з 1 січня 2015 року набули чинності зміни до Податкового кодексу, за якими ОСББ та ЖБК втратили статус неприбуткових організацій і були переведені на загальну систему оподаткування.  Через таку зміну з усіх коштів, які ОСББ та ЖБК акумулюють на капітальний ремонт і заходи з енергоефективності, доведеться сплачувати податки. Ми припускаємо, що таким чином Кабінет Міністрів України очікує отримати додаткові податкові надходження. Проте, переконані, що високопосадовці глибоко помиляються. У випадку, якщо зміни до Податкового кодексу залишаться чинними, податкові надходження від ОСББ не зростуть, а знизяться… Буде частина ОСББ, які не впорається з новим для них обліком (вони побояться погроз і залякувань податківців на місцях, що вже мають місце) і де-факто припинять роботу», – йдеться в зверненні.

Фото: ФБ