ОСТАННІ НОВИНИ

900 бійців Нацгвардії та американські десантники проведуть спільні навчання на Львівщині

|

У навчанні з десантниками США візьмуть участь 900 бійців Національної гвардії України. Про це на своїй сторінці у Facebook написав міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, передає кореспондент Львівського порталу.

«290 американських десантників висадяться 20 квітня у Львівській області на Яворівському полігоні. Саме тут, згідно домовленостей з Держдепартаментом США, пройдуть тривалі спільні навчання-тренінги 173 повітряно-десантної бригади армії США і бойових підрозділів Нацгвардії», –  повідомив А.Аваков.

Він також повідомив, що домовленість про спільні навчання військових досягнута була під час переговорів президента України Порошенко і віце-президента США Байдена. У Кабміні і Нацгвардії ми закінчили підготовчі роботи. Тренінги будуть проходити за участю 900 бійців Нацгвардії. Три потоку по 300 нацгвардійців. Три потоки по 8 тижнів. Потім спільні навчання», –  додав міністр.

У навчаннях братимуть участь такі відомі підрозділи Нацгвардії, як – «Азов», Батальйон ім. Кульчицького, «Ягуар», «Омега» та інші частини з Києва, Харкова, Запоріжжя, Одеси, Львова, Івано-Франківська та Вінниці.

По закінченні навчань американські партнери нададуть спеціальну амуніцію та засоби зв`язку підрозділам Нацгвардії.

Фото: Львівський портал