ОСТАННІ НОВИНИ

Що Генштаб запропонував бійцям «Правого сектору»

|

Батальйони ДУК «Правий сектор» з АТО ніхто не виселяє – їм запропонували вступити в ЗСУ або Нацгвардію і вони поки в роздумах.

Про це повідомив в.о. речника Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов агентству “Інтерфакс-Україна“.

Він заявив, що представникам добровольчого батальйону ДУК “Правий сектор” у секторі “М” було запропоновано вступити до лав української армії, однак батальйон рішення ще не прийняв.

“Була нарада в штабі сектора “М”. Ніякі ультиматуми хлопцям-представникам добровольчих батальйонів не ставилися. Їм було запропоновано для систематизації та впорядкування діяльності всіх підрозділів, які виконують завдання в зоні АТО, або увійти до складу Національної гвардії України, або ж через районні військові комісаріати призватися до лав Збройних сил України”, – заявив Селезньов.

“Це процес взаємовигідний, оскільки наші силові структури отримують професійних, підготовлених мотивованих воїнів, які мають бойовий досвід і, власне, вони за Україну і за народ готові стояти до кінця. Силові структури в змозі забезпечити повний комплекс соціальних гарантій для цих військовослужбовців, забезпечити їх більш серйозними зразками озброєння”, – додав він.

Селезнев підкреслив, що рішення поки відкладено, “хлопці взяли паузу для того, щоб подумати”.

“Ситуація в динаміці, але ключова фраза – ніхто ніяких ультиматумів не ставив”, – підкреслив він. Селезньов зазначив, що пропозиція виходила зі штабу сектора “М”.

Як інформував Львівський портал, з’явилась інформація про те, що керівництво сектора «М» віддало наказ про вихід добровольчих батальйонів із зони АТО.

Ілюстрація www.24svit.com.ua