ОСТАННІ НОВИНИ

«Гастролери» у львівських клубах. Підсипали людям снодійне, а потім обкрадали

|

Прокуратурою Личаківського району міста Львова затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно чотирьох осіб, яких обвинувачують у грабежах та незаконному заволодінні транспортними засобами. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

За їхньою інформацією, у січні цього року ці громадяни – неодноразово судимі жителі Одеси, Києва та Львівської області, у розважальних закладах Львова розпивали з потерпілими алкогольні напої, додаючи до спиртного медичний препарат «Клозапін». У подальшому, користуючись їх безпорадним станом, викрадали гроші та особисте майно, в тому числі документи й автомобілі.

Від таких злочинних дій потерпіло двох осіб, після чого спільники були викриті правоохоронними органами.

Їх обвинувачено у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 186 (грабіж, поєднаний з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого) та ч.2 ст. 289 Кримінального Кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом, вчиненим за попередньою змовою групи осіб, поєднане з насильством).

Сума збитків, завданих внаслідок скоєних ними правопорушень, становить майже 200 тис грн.

На цей час усі четверо зловмисників перебувають під вартою.

Зазначимо, що згідно з чинним законодавством, їм загрожує позбавлення волі строком до 8 років з конфіскацією майна.

 

Довідка Львівського порталу:

Клозапін – синтетичний нейролептичний препарат, що застосовується при різних психічних розладах і порушеннях сну. Діюча речовина робить сильний седативний і антипсихотичний вплив. Володіє м`язово-розслаблюючими властивостями, діє миттєво.

Це білий кристалічний порошок, практично нерозчинний у воді, легкорозчинний у метиленхлориді, розчинний в етанолі, розчиняється в кислоті оцтовій розведеній