ОСТАННІ НОВИНИ

Гірники перекрили автотрасу Львів–Луцьк

|

У Нововолинську тривають страйкові настрої: сьогодні не вийшли на роботу дві зміни відокремленого підрозділу шахтоуправління «Нововолинське» ДП «Волиньвугілля». Їх почин підтримали спочатку гірники «Бужанської», а згодом і інших шахт. Про це інформує Незалежна профспілка шахтарів України, передає кореспондент Львівського порталу

Кілька тисяч протестувальників зібралися на центральній площі міста, вимагаючи виплати заборгованостей із заробітної плати, яку вони не отримують із грудня 2014 року. До них вийшов мер міста Віктор Сапожніков і запропонував делегувати групу активістів для поїздки до Луцька, де очільник області Володимир Гунчик у присутності гірників під час селекторної наради порушить дане питання перед Прем’єр-міністром Арсенієм Яценюком. До обласного центру відправилися з півтора десятка протестувальників. Наразі відомостей звідти не надходило.

А тим часом решта мітингувальників вдалися до перекриття автотраси Львів-Луцьк, причому – одразу у двох місцях. Про це повідомив голова первинної профспілкової організації НПГУ відокремленого підрозділу шахтоуправління «Нововолинське» Анатолій Мухомеджанов.

За його словами, завтра гірники знову мають намір на восьму годину ранку прийти на центральну площу міста.

«Якщо ж ситуація не зрушиться з місця, – зазначив профспілківець, – у п’ятницю перекриватимемо міжнародну автотрасу біля Ягодина. Нічого іншого не залишається».

Про рішучість намірів шахтарів центральну владу неодноразово попереджав голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець. «Люди доведені до відчаю, тому змушені вдаватися до стихійних страйків», – ще раз наголосив профспілковий лідер.