ОСТАННІ НОВИНИ

Міноборони не хоче віддавати землі під Львовом учасникам АТО

|

Напруга з виділенням земельних ділянок та квартир учасникам АТО була б знята, якщо б Міністерство оборони почало співпрацювати із владою на місцях та передало учасникам АТО частину непотрібної їм землі та нерухомості. Про це під час сьогоднішньої прес-конференції зазначив учасник АТО та голова ГО «Всеукраїнське об’єднання учасників АТО» Микола Кобільник, передає кореспондент Львівського порталу.

Як зауважив голова Громадської ради при головному управлінні Держземагентства у Львівській області Ярослав Мандрук, під Львовом у Брюховичах є140 газемель Міністерства оборони, які не використовують. Однак відомство не виявляє бажання передати цю землю учасникам АТО.

«Ми знаємо, що Львівська ОДА зверталася щодо передачі цієї землі на баланс органів місцевого самоврядування, але Кабмін вирішив цю землю продати, а виручені кошти дати на потреби учасників АТО. І не факт, що ці кошти підуть куди потрібно, бо якби цю землю передали органам місцевого самоврядування, то ми б могли проконтролювати її виділення для учасників АТО», – переконаний Ярослав Мандрук.

Водночас М. Кобільник зауважив, що напруга пов’язана із одержанням обіцяної землі для учасників АТО, має бути знята за рахунок пришвидшення процедури отримання та скасування плати за виготовлення документів. Проте, як наголосив М.Кобільник, на все воля чиновників у Києві.

«Звісно, що ті, хто мають законне право на виділення ділянки, воліли б пройти пришвидшену процедуру та не платити за оформлення документів, але цього механізму держава не запропонувала. Відтак точки дотику із пришвидшення процедури ми шукаємо із Держкомземом», – зауважив він.

Як відомо, на Львівщині вже майже 2000 учасників АТО отримують земельні ділянки.

Також нагадуємо: Як отримати земельну ділянку учасникам АТО та, що треба знати учасникам АТО для зарахування на квартирний облік у Львівській міськраді.