ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині вже майже 2000 учасників АТО отримують земельні ділянки

|

Львівщина одна із лідерів серед надання земельних ділянок учасникам АТО. Про виділення ділянок подано майже 2000 клопотань і більшість із них уже пройшли процедуру розгляду та прийняття наказу про надання дозволу на виготовлення проектів землеустрою. Про це під час сьогоднішньої прес-конференції повідомив голова Громадської ради при головному управлінні Держземагентства у Львівській області Ярослав Мандрук, передає кореспондент Львівського порталу.

За словами Я. Мандрука, нещодавні звинувачення на адресу Головного управління Держземагентства Львівщини у тому, що в області гальмують отримання земельних ділянок учасникам АТО не відповідають дійсності, адже статистика свідчить про зворотне.

«Львівським Дерземагенством прийнято 1988 клопотань від учасників АТО – найбільше по Україні. З них 1645 заявникам вже задоволено право на отримання земельних ділянок та видано первинні накази. Перебувають у розгляді – 104, та вже отримали право власності на земельні ділянки – 606 осіб», – повідомив він.

 

Тим часом учасник АТО та голова ГО «Всеукраїнське об’єднання учасників АТО» Микола Кобільник, запевняє, що ситуація із виділення земельних ділянок учасникам АТО перебуває на його особистому контролі.

«Не хочу нікого хвалити, але Львівщина одна із лідерів, хто ефективно працює над питанням виділення землі учасникам АТО. Приємно, що чиновники Деркомзему йдуть нам на зустріч і допомагають координувати заявників», – зауважив він.

Водночас лобіст учасників АТО додав, що війна на Сході України триває, відтак чиновникам Держкомзему не варто розслаблятись а необхідно продовжувати роботу з пошуку нових ділянок для військових.

«Війна триває, тож потрібно також врахувати той факт, що кількість учасників АТО, які повертаються із передової та мають право на першочергове отримання земельної ділянки, зростає. Держкомзем на місцях повинен вести активну роботу з пошуку та резервування вільної землі, для майбутніх учасників АТО», – зауважив він.

Тим часом голова ініціативної групи Годовицько-Басівської сільської ради Василь Хмиз повідомив, що мешканці сіл Басівки та Годовиці з розумінням поставились до першочергового надання земельних ділянок учасникам АТО.

«Наші люди кілька років боролись за своє законне право на виділення земельних ділянок довкола сіл Басівки та Годовиці. На жаль влада не сприяла приватизації комерційно-ласої кільцевої Львова та за останній рік є позитивні зрушення. Не зважаючи на те, що питання виділення земельних ділянок залишається складним, це не заважає тому, щоб першочергово надали землю для наших воїнів-захисників. Люди із розумінням ставляться до цього», – запевнив він.