ОСТАННІ НОВИНИ

Хто має право на житлові субсидії

|

Міністерство соціальної політики України з 1 травня передбачає новий спрощений порядок для отримання житлової субсидії. Зокрема, скасовуються обмеження для певних категорій громадян, які раніше не мали права звертатися за таким видом субсидій. Відтак, отримати житлову субсидію фактично має право кожна сім’я або одинока людина. Про це сьогодні під час прес-конференції розповіла заступник директора департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації Оксана Яковець, передає кореспондент Львівського порталу.

Такі пільги можуть отримати люди, які мають не одну квартиру, а кілька, які володіють автотранспортом, а також працездатні особи, які не працюють. Окрім того, за субсидіями можуть звертатися ті люди, які є співвласниками помешкань і на яких відкриті особові рахунки на оплату житлово-комунальних послуг.

«При цьому є такий нюанс. Якщо є люди, які працездатні, а не працюють, не служать, не навчаються і водночас не являються безробітними, тобто офіційно не перебувають на обліку у центрі зайнятості, то їх не розглядають. Ті родини, де працездатні особи не декларують свої доходи, або їхні доходи менші від визначених законодавством, до прикладу людина працює на ставці 0,25%, то у такому випадку соцзахист розглядає право такої людини на житлову субсидію, проставивши дохід її сім’ї за шість місяць на рівні величини прожиткового мінімуму однієї працездатної особи, тобто 1218 грн. Ця сім’я однозначно є в полі зору системи соціального захисту», – наголосила Оксана Яковець.

 

 Ілюстрація inews.ck.ua