ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині хитрі ДАІшники вкрали сотні тисяч гривень у колег з зони АТО

|

На Львівщині з новою силою розгорівся скандал довкола випадку зникнення коштів, зібраних працівниками ДАІ для своїх колег, які воювали на сході. До прокуратури, яка відновлює кримінальне провадження у цій справі, долучилися народні депутати та громадські активісти. Про це інформує кореспондент Львівського порталу.   

Як розповів сьогодні на прес-конференції голова ГО «Галицька Фортеця» Олега Звозда, резонансу ця справа набирає через те, що сума, яку привласнили собі вищі чини в структурі ДАІ, вимірюється сотнями тисяч гривень. Адже збирали ДАІвці по 100 доларів з особи і здавали кошти всі без винятку, навіть ті, хто був на лікарняному.

«В результаті працівники ДАІ у Львівській області зібрали для своїх колег, які брали участь в АТО, майже 300 тисяч гривень. Та коли дійшло до передачі грошей, то сума зменшилася вдвічі і з зібраних 300 тисяч залишилось лише 96. Куди ділися інші кошти до сьогодні ніхто не знає», – наголосив О. Звозда.

Як додав юрист Марат Кухар, в цій справі активісти вже мають декілька підозрюваних. Та головним фігурантом справи вважають заступника начальника  управління Державтоінспекції Львівщини Дмитра Фальшовника.

«Фальшовник був ініціатором збору коштів для ДАІвців, які воюють в АТО, але коли виплила сума, яку назбирали, вирішив «трохи» коштів привласнити. Саме він разом з командирами взводів придумував схеми, яким чином списати гроші і фальсифікувати відомості  щодо збору тих коштів. І це в нього непогано вийшло», – розповів М.Кухар.

За словами активістів, якщо прокуратура таки візьметься за цю справу, то свідчення готові давати і незадоволені  працівники ДАІ, які хочуть знати в чиї кишені потрапили їхні гроші, зібрані для побратимів.

Що стосується Д. Фальшовника, то він, за даними активістів, вже 9 місяців не з’являвся на робочому місці, мотивуючи це якоюсь невідомою хворобою.